Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond – SEAF – blev stiftet i slutningen af 2015, hvor Fonden Sydfyns Elforsyning – SEF – indskød kr. 20 mio. i SEAF.
Fonden SEAF ledes af en bestyrelse på 5 medlemmer, hvoraf 3 er udpeget af SEF og 2 er udpeget af Svendborg Kommune.
Organisationen
Ingen over eller ved siden af bestyrelsen!
Bestyrelsen i SEAF består af 5 medlemmer, hvoraf 2 er udpeget af Svendborg Kommune og 3 er udpeget af SEF.
Til at servicere bestyrelsen og ansøgerne er der ansat en Fondskoordinator.
Bestyrelsens formand er Søren Bøving-Andersen, som til daglig er CEO i Scape Technologies, som leverer robotteknologi til hele verden. Næstformand er Bo Hansen, som til daglig er borgmester i Svendborg. Bestyrelsesmedlem Katherine Richardson Christensen er Professor i Oceanografi på Statens Naturhistoriske Museum, Københavns Universitet. Bestyrelsesmedlem Henrik Nielsen er viceborgmester i Svendborg Kommune, Stina Løndahl Henriksen der driver konslulentvirksomheden FirmaSynergi og endelig er bestyrelsesmedlem Jens Christian Lundholt til daglig CEO i SEF.
Fondskoordinator er Susanne Dennig Lunde, som du træffer på tlf. 21 386 285 eller sdl@seaf.dk
Se fondens
ÅRSRAPPORT 2022
ÅRSRAPPORT 2021
Bestyrelsen

Søren Bøving Andersen
soeren.boeving@gmail.com

Katherine Richardson Christensen
kari@science.ku.dk

Stina Løndahl Henriksen
stina@firmasynergi.dk

Bo Hansen
bo.hansen@svendborg.dk

Henrik Nielsen
henrik.nielsen@svendborg.dk
Administrationen

Direktør Jens Christian Lundholt
jcl@sef.dk

Koordinator Susanne Dennig Lunde
sdl@seaf.dk
Tlf. 21 386 385
Uddelingspolitik
Fondens formål er at styrke Fonden Sydfyns Elforsyning og datterselskabers (under et: SEF’s) virksomhed og omdømme ved at foretage almennyttige uddelinger.
Uddelinger kan ske til projekter, der bidrager til en innovativ udvikling på Sydfyn, herunder særligt på energi- og miljøområdet, samt at støtte idrætsmæssige, kulturelle og andre almennyttige formål, der positionerer SEF som et aktiv for Sydfyn.
Det er SEAF Fondens mission at støtte personer og fællesskaber, der er ambitiøse på egne, projektets og kvalitetens vegne.
SEAF Fonden ønsker at medvirke til en positiv erhvervsudvikling særligt inden for energi- og miljøområdet, at fremme foreningslivet og at styrke den kulturelle udvikling på Sydfyn.
SEAF har et særligt fokus på innovative energi- og miljøprojekter. Det kan være almennyttige projekter, der har til formål at optimere energiforbruget og/eller forbedre miljøet, og det kan være projekter, der udnytter ny viden inden for energi og miljø til at skabe udvikling på Sydfyn.
SEAF Fonden støtter såvel små som store projekter.
SEAF modtager løbende ansøgninger.
SEAF Fondens principper for uddeling
Alle juridiske personer, det vil sige foreninger, organisationer og enkeltpersoner, kan ansøge Fonden. Foreninger og organisationer skal have et CVR nummer.
Fondens bestyrelse beslutter suverænt hvilke og med hvilken donation, projekter kan støttes.
Fonden støtter de projekter, der efter bestyrelsens opfattelse har den relativt største betydning for Sydfyn
Derudover prioriterer Fonden særligt:
- At projektet har en høj sandsynlighed for at blive gennemført med succes
- At projektholder anses at have den nødvendige kapacitet til at gennemføre projektet
- At projektet “kommer mange tilgode”
- At projektet anses at have en varig effekt
- At der foreligger et samlet finansieringstilsagn
- At projektet gennemføres i Svendborg Kommune
- Fonden støtter normalt ikke løbende drift. I særlige tilfælde kan Fonden dog kortvarigt støtte drift, men det forudsætter, at projektholder kan sandsynliggøre, at projektet kan fortsætte efter støttens ophør
Fonden støtter ikke:
Aktiviteter der har fundet sted
Enkeltpersoner (rejser, uddannelse o. lign.)
Møder og konferencer
Afslag begrundes ikke.
Udbetaling af donationer
Når du har modtaget et tilsagnsbrev (Donationsbrev) fra Fonden, kan donationen udbetales, når der foreligger dokumentation for, at dit projekt har udgifter iht. tilsagnet.
Historien
Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond – SEAF – blev stiftet i slutningen af 2015, hvor Fonden Sydfyns Elforsyning indskød kr. 20 mio. i SEAF.
En fond er, som en selvejende institution, kendetegnet ved ikke at have nogen ejer ud over fonden selv.
Fonden SEAF ledes af en bestyrelse på 5 medlemmer, hvoraf 3 er udpeget af SEF og 2 er udpeget af Svendborg Kommune.
Den første gang der sås elektricitet i Danmark var helt præcist den 27. august 1857 i København.
Elektriciteten var en vigtig forudsætning for Danmarks økonomiske fremgang og udvikling til et moderne industrisamfund. I starten fulgte elektrificeringen jernbanenettet, hvor de største stationsbyer først fik el. Fyn var også et område der hurtigt fik el, da Fyn havde god landbrugsjord og var tættere befolket end eksempelvis Vestjylland.
Egentlige elektricitetsværker kommer til Danmark i år 1891, da det første elværk åbner i Odense, og i 1906 åbner elværket i Svendborg.
Elværket over for rådhuset
Det var et fremsynet og handlekraftigt byråd, der i 1906 besluttede, at Svendborg skulle have sit første elværk. Kun få måneder efter – den 22. december – var elværket opført lige midt i byen over for det nuværende rådhus. Tre medarbejdere passede de store dieselmotorer, der lavede strøm til byens industri og få privatkunder.
Det første år leverede elværket strøm til 436 lysforbrugere og 56 kraftforbrugere, som primært var industri med store maskiner.
I 1922 var Svendborg klar til at skifte de gamle gaslamper ud med “det hvide lys”, som det blev kaldt: elektrisk gadebelysning. Og der blev ikke ruttet med strømmen: 167 lamper i aftentimerne blev afløst af 138 lamper i nattimerne, alle med automatisk tænd og sluk, som gjorde vægterens lygtetænding overflødig.
De store B&W-motorer på el-værket brugte kølevand fra Svendborgsund og i begyndelsen af 30’erne opstod tanken om udnytte det varme kølevand til glæde for byens borgere. Resultatet blev en udvidelse af den gamle badstue lige overfor elværket, så byen fik en moderne svømmehal med badevand opvarmet af kølevandet fra elværket.
Nyt domicil på Fåborgvej
I 1965 var elværket vokset ud af sine lokaler midt i Svendborg. Ledningsnettet og medarbejderstaben var vokset i takt med antallet af kunder og deres voksende elforbrug.
I 1965 flyttede elforsyningen til sin nuværende adresse på Fåborgvej.
De tre medarbejdere, der drev det gamle elværk over for rådhuset er nu vokset til omkring 100 medarbejdere, der længe har haft brug for en ny og tidssvarende arbejdsplads, der kan samle dem under ét tag. Sydfyns Elforsyning har derfor bygget et nyt domicil.
Vi bliver på Fåborgvej. Med en placering lige der, hvor motorvejen møder byen, vil det nye hovedsæde ligge som et lysende eksempel på grønne energiløsninger med solid lokal forankring. Det sidste er næsten symbolsk afspejlet i bygningen, der så at sige vokser ud af det bakkede, sydfynske landskab. Det nye domicil blev indviet i efteråret 2012.
Links
SEAF logo
Hvis du har modtaget en donation fra SEAF, så bliver vi glade, hvis du fortæller det fx på Facebook/Instagram, i klubblad, bannere eller andre relevante steder.
Download SEAF logo i formaterne .jpg, .ai eller .eps (pakket som zip)
Kontakt
Hvis du overvejer at ansøge SEAF, er det en god idé først at tage kontakt med fondens koordinator.
Fondskoordinator Susanne Dennig Lunde
Telefon 21 386 385
eller mail sdl@seaf.dk
Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond
Fåborgvej 44
5700 Svendborg
Kontakt SEAF
Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond
Att. Koordinator Susanne Dennig Lunde
Faaborgvej 44
5700 Svendborg
Mail: sdl@seaf.dk
Tlf. 21 386 385